Škromach ke konci Lessyho: Mocenský puč vlády

29.08.2012 12:00 | Zprávy

Dopolední odvolání policejního prezidenta Petra Lessyho z funkce vyvolalo dle očekávání obrovskou vlnu reakcí. Zatímco někteří politici se drží přeci jen zpátky, jiní hovoří na adresu ministra vnitra Jana Kubiceho, a celkově i vlády, velmi zostra. Mimo jiné i místopředseda Senátu Zdeněk Škromach (ČSSD).

Škromach ke konci Lessyho: Mocenský puč vlády
Foto: tan
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

„Považuji tento postup za ohrožení demokracie v České republice. A možný pokus o mocenský puč vlády, která ztratila podporu občanů,“ uvedl Škromach pro ParlamentníListy.cz.

V šoku je šéfka poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová. „Je známo, že ministr vnitra Jan Kubice dlouhodobě usiloval o odvolání pana Lessyho a hledal pro to jakékoliv důvody," sdělila redakci.

Více o konci Lessyho v čele policie čtěte ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp, ahe

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak poznáte českého důchodce? Nesmlouvá, bere, co je levné“. Zážitky z plzeňské burzy potravin

20:17 „Jak poznáte českého důchodce? Nesmlouvá, bere, co je levné“. Zážitky z plzeňské burzy potravin

Nejen Ukrajina je v Plzni zastoupena, ale také Bulharsko. V regionu pracují a žijí tisíce jeho přísl…