Škromach chtěl vyzvat Sobotku. Už si prý psal projev

16.03.2013 20:24 | Zprávy

Nechybělo mnoho a Bohuslav Sobotka mohl mít na sjezdu ČSSD soupeře. Mohl se jím stát staronový místopředseda Zdeněk Škromach. O kandidatuře prý vážně uvažoval, a připravoval si dokonce i nominační projev. Přiznal to v rozhovoru pro Týden.cz.

Škromach chtěl vyzvat Sobotku. Už si prý psal projev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Pražském hradě proběhla inaugurace nového prezidenta Miloše Zemana

„Člověk musí být připraven na každou situaci,“ odpovídá Škromach. Vše si ale nakonec rozmyslel. Došel k závěru, že dvojice Sobotka – Hašek je v čele strany vhodnější. „Tandem Michal Hašek - Bohuslav Sobotka je správné řešení, které by mohlo sociální demokracii dovést k úspěchu,“ míní. Na funkci předsedy strany kandidoval už v roce 2005, kdy ale zvítězil Stanislav Gross.

Je třeba zajistit práci pro všechny

V rozhovoru přiznal, že je připraven zaujmout místo ve stínové vládě ČSSD, pokud mu to předseda Sobotka nabídne. S novým vedením je Škromach spokojen. Jsou v něm zastoupeny různé generace i názorové proudy. „Výsledek je dobrý. Ne každý s ním bude spokojen, ale je to dobrý kompromis. Ve vedení jsou zastoupeny všechny názorové proudy, a pokud ho předseda dobře povede, tak máme našlápnuto k úspěchu,“ věří.

Nastínil také případné kroky, které by ČSSD podnikla v případě volebního vítězství. Nově zvolené daňové sazby by se prý po celé volební období neměly v zájmu stability měnit. Činnost jednotlivých ministerstev by se měla zefektivnit. A v neposlední řadě je podle Škromacha potřeba zajistit práci pro všechny. K budoucímu koaličnímu uspořádání se vyjádřit odmítl. „O koalicích má smysl hovořit až po volbách. Situace může být různá a bude záležet jen na vůli občanů,“ dodal.   

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Martin Exner byl položen dotaz

zásah na FF UK

Dobrý den, souhlasím s vámi, že po bitvě je každý generál, na druhou stranu, když bude třeba ministr a policie tvrdit, jak bylo vše v pořádku, tak to je přeci výsměch, když se ví, že to tak úplně nebylo. A pokud si chybu nepřiznáte, jak se z ní chcete poučit? Mně je částečně těch zasahujících i líto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Špatná diagnóza. Ale pořád se na ní trvá. Proto Západ upadá

17:00 Ivan Hoffman: Špatná diagnóza. Ale pořád se na ní trvá. Proto Západ upadá

POHLED IVANA HOFFMANA Když je diagnóza špatná, může být terapie smrtící, varuje publicista Ivan Hoff…