Olomouc: Polské turné zahájila Moravská filharmonie v Krakově

15.09.2024 22:05 | Tisková zpráva

Součástí prestižní přehlídky Festiwal Szymanowski byl 6. září koncert Moravské filharmonie v Krakově. Olomoucký orchestr jím zároveň odstartoval polské turné, které zahrnuje sedm koncertů, na nichž zazní díla Bohuslava Martinů, Henryka Góreckého, Karola Szymanowského a Antonína Dvořáka.

Olomouc: Polské turné zahájila Moravská filharmonie v Krakově
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Moravskou filharmonii Olomouc na turné vede šéfdirigent Zsolt Hamar, sólistou je Marek Kozák. „Je to nadějný český klavírista a varhaník patří k nastupující generaci českých sólistů tohoto nástroje,“ komentoval Kozákovu účast ředitel filharmonie Jonáš Harman.

Dalšími štacemi budou Štětín, Bydhošť, Katovice, Varšava, Lublin a poslední 16. listopadu Opolí. Podzimní turné v Polsku navazuje na úspěšné jarní turné Moravské filharmonie v Maďarsku a Chorvatsku, které v květnu oslovilo na 2500 lidí v Budapešti, Pécsi, Varaždinu a Dubrovníku.

Moravská filharmonie na všech místech připomíná letošní Rok české hudby a dvousté výročí narození Bedřicha Smetany. Kulatá životní data se letos pojí také s Antonínem Dvořákem a Josefem Sukem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Vinobraní nabídne možnost přispět obětem ničivých povodní

16:48 Litoměřice: Vinobraní nabídne možnost přispět obětem ničivých povodní

Litoměřické vinobraní bude. Celá akce se uskuteční s charitativním podtextem a proběhne již tuto sob…