Plzeň: Job Centrum pomáhá dlouhodobě nezaměstnaným najít práci

15.02.2015 14:13 | Zprávy

Dlouhodobě nezaměstnané lidi, navíc ohrožené sociálním vyloučením, chce motivovat a podporovat při hledání zaměstnání Diecézní charita Plzeň.

Plzeň: Job Centrum pomáhá dlouhodobě nezaměstnaným najít práci
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Novou službu nabízí od začátku roku. „Cílem Job Centra, které má sídlo v Cukrovarské ulici 16, je poskytovat poradenství při hledání zaměstnání, nabídnout pomoc s jeho výběrem, se sepsáním životopisu nebo s přípravou na pohovor,“ upřesňuje Jiří Lodr, ředitel Diecézní charity Plzeň. V některých případech bude možné využít konzultací právníka, který je na částečný úvazek pro tuto službu k dispozici. Job Centrum také kontaktuje potenciální zaměstnavatele s cílem vytvořit databázi firem, ve kterých by mohli být za výhodných podmínek jeho klienti zaměstnáni. „Obvolala jsem prozatím jídelny a vývařovny, jestli neshání pomocné síly,“ sdělila vedoucí centra Jaroslava Medunová a připomíná, že spolupracovat chce také s úřadem práce. Ten by měl lidem, kteří dlouhodobě nemohou sehnat práci, doporučit pomoc Job Centra. O jeho služby mělo od začátku roku zájem třináct nezaměstnaných.

„V širším pojetí je tady Job Centrum pro ty, kteří se nějakým způsobem dotkli dna, jsou v situaci, ze které si sami neumí pomoci, přišli o práci, žijí na hranici bídy. Budeme rádi, když klienti například získají dlouhodobé brigády. Důležitá je každá zkušenost, která člověka vrátí do pracovního procesu,“ říká Alena Hynková z odboru sociálních služeb magistrátu, který ze svého rozpočtu službu dotuje částkou šest set tisíc korun.

Pomoc s hledáním zaměstnání se stala vedle terénního programu pro lidi bez domova druhou klíčovou aktivitou, která vyplynula ze závěrů studie s názvem Fenomén bezdomovectví. Pokud se centrum osvědčí, má šanci získat finanční prostředky i pro další období. Klienti mohou centrum kontaktovat v pondělí a ve středu od 8 do 15 hodin, ve čtvrtek od 8 do 14 hodin.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

vyšetřovací komise

Dobrý den, vím, že ANO bylo pro vznik vyšetřovací komise od začátku. Teď se vám povedlo, ale nemyslíte, že je to už dost pozdě a hlavně já moc nechápu, k čemu vlastně taková komise je? Myslíte, že něco vyšetří kromě toho, co už víme, a to, že postup policie nebyl tak bezchybný, jak celou dobu tvrdil...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na Václavských skalách vznikla zajištěná lezecká cesta

19:06 Písek: Na Václavských skalách vznikla zajištěná lezecká cesta

Na Václavských skalách v Písku vznikla zajištěná lezecká cesta, takzvaná ferrata. Zájemcům nabídne d…