Praha 5: Otevření Wellness centra pro seniory se blíží

28.08.2018 9:19 | Zprávy

Radnice Prahy 5 ve spolupráci s příspěvkovou organizací Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 připravila na středu 20. září 2018 slavnostní otevření nového Wellness centra pro seniory v Zubatého ulici 10.

Praha 5: Otevření Wellness centra pro seniory se blíží
Foto: Praha 5
Popisek: Wellness centrum pro seniory

Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (CSOP) poskytuje již řadu let své služby všem těm, kteří potřebují pomoc a nejsou zcela soběstační, a to jak z důvodu věku, tak dlouhodobého onemocnění nebo zdravotního a tělesného postižení. Dům s pečovatelskou službou v Zubatého ulici 10 je dnes uceleným komplexem bytů zvláštního určení pro seniory s trvalým bydlištěm v páté městské části. Suterénní prostory v tomto domě byly využívány pro provoz doplňkových služeb, které jsou mezi seniory vyhledávané a využívané, zejména na masáže a pedikúru. V létě roku 2016 zde byly rozšířeny služby o nabídku aktivizačních programů, které navštěvovali nejen nájemníci domu, ale i další seniorská veřejnost. Velmi rychle se staly oblíbenými a pravidelně navštěvovanými. Vznikl zde i „reminiscenční obýváček“ provozovaný pod heslem „pojďme si společně povídat a vzpomínat“

Dostupnost, komplexnost a kvalita služeb

„Záměr rekonstrukce a modernizace tohoto nádherného, dříve historického paláce v Zubatého ulici 10, vycházel především z dlouhodobých zkušeností, požadavků a poptávky po službách ze strany seniorské veřejnosti. Filosofií modernizace se tak stala dostupnost, kvalita, bezpečnost a komplexnost služeb pro seniory,“ řekl radní Prahy 5 Petr Lachnit (ANO). Na podzim roku 2016 byla proto zahájena rekonstrukce a modernizace celého domu a také jeho součásti – střediska denní hygieny, které již nesplňovalo požadavky na kvalitní a dostupnou péči rozšiřujících se potřebných služeb. Radnice ve spolupráci s architekty musela řešit hlavně bezbariérovost společných prostor a vstupů. Díky vstřícnosti páté městské části se loni podařilo zajistit náhradní prostory pro provoz pedikérských a masážních služeb, takže nedošlo k jejich omezení ani přerušení. Aktivizační programy byly omezeny pouze na tréninky paměti a i přestože probíhaly v náhradních prostorách, byly také hojně navštěvovány.

Pedikúra, masáže, koupele, aktivizace

A co bude nabízet nové Wellness centrum pro své návštěvníky z řad seniorů? V prvé řadě se splní pro mnohé seniory požadavek dostupnosti a bezbariérovosti služeb. Již od vchodu domu se bezpečně díky nově vybudovanému bezbariérovému nájezdu dostanete k výtahu, který vás odveze do suterénních prostor wellness centra.

V nově vybudovaných a rozšířených prostorách může návštěvník využít nejen nabídky komplexních služeb, ale i přímo se s jednotlivými službami seznámit a vybrat si. Zájemci mohou tradičně využít masérských služeb, jejichž rozsah si klient zvolí sám, buď masáže celého těla, nebo dle domluvy s masérkou může masáže kombinovat na jednotlivé části těla – šíje, záda, horní končetiny, dolní končetiny. Nově jsou k dispozici masáže lávovými kameny nebo rašelinové zábaly.

V nabídce nechybějí pedikérské služby, a to dle přání klienta, kdy pedikérka dochází buď přímo do domácnosti klienta, nebo se klient může objednat ve Wellness centru. Zejména klientky mohou nově využít nabídky manikúry a péče o ruce, k dispozici jsou i parafinové zábaly.

Seniorské wellness centrum také nabízí novou službu a to asistovanou lázeň, koupel ve speciální vaně se vstupem bočními dvířky s možností využití hydromasáže dolních končetin. K dispozici je samozřejmě i bezbariérové sprchování. Při koupeli pomůže klientovi odborný personál. Do konce letošního roku by se v nabídce měly objevit i kadeřnické služby.

Relaxace ve stínu stromu

Součástí nového centra je i relaxační místnost, kde budou od září zahájena zdravotní a relaxační cvičení a jóga pro seniory. Centrum otevře i společenskou místnost, kde si zájemci mohou vybrat z nabídky aktivizačních programů, jako jsou například tréninky paměti, reminiscenční kurzy, komunitní aktivity (například cestománie), workshopy, výtvarné dílny a mnoho dalších.

A pro ty, kteří chtějí společně posedět, chvíli si odpočinout a popovídat, bude připraveno opravdové překvapení a splněné přání zejména těm, kteří jsou milovníky přírody a pěstování rostlin. Ve venkovním atriu domu byla totiž vybudována kouzelná komunitní zahrada. Jediným prvkem, který zde zůstal zachován, je starobylý strom a v jeho stínu je připraveno příjemné posezení. Takže i tady návštěvníci mohou využít jakési malé osobní terapie přírodou. Sami si mohou zasázet, namnožit nebo přesadit rostliny, předat si pěstitelské rady anebo jen sedět, dívat se a relaxovat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

20:31 Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplic…