Revitalizace zeleně v Havlíčkově Brodě

15.02.2015 11:20 | Zprávy

V těchto dnech se v Havlíčkově Brodě a některých jeho místních částech můžete setkat s odbornou arboristickou firmou, která ošetřuje a kácí zeleň. Projekt Revitalizace významné sídelní zeleně v lokalitách 1- 4 se týká aktuálně čtyř havlíčkobrodských lokalit, město ho částečně financuje z evropských dotací.

Revitalizace zeleně v Havlíčkově Brodě
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

V současné době pracuje odborná arboristická firmy na sídlišti Pražská, Kalinovo nábřeží, v ulici Plovárenská a v místní části Termesivy. Hlavním záměrem revitalizace zeleně je zvýšit bezpečnost v upravovaných lokalitách, zlepšit a stabilizovat sadovnické, estetické a funkční hodnoty dřevin.

„Všechny práce provádíme na základě odborného posudku Agentury ochrany přírody a krajiny ČR. Jedná se např. o bezpečnostní a zdravotní řezy, redukci korun stromů nebo umístění vazeb do korun stromů,“ upřesnila vedoucí odboru životního prostředí Marta Gerthnerová.

Součástí projektu je rovněž kácení poškozených a nebezpečných stromů a keřů, příp. porostů, které nejsou kompozičně vhodné.

„Nyní se setkáváme i s negativními názory občanů na kácení dřevin. Veřejnost ale můžeme ujistit, že stromy a keře budou na všech lokalitách nahrazeny novou výsadbou a na Kalinově nábřeží a sídlišti Pražská se připravuje i rekonstrukce trávníku. Ke kácení máme všechna platná povolení a posudky orgánů ochrany přírody i orgánů památkové péče,“ upřesnila vedoucí odboru životního prostředí Marta Gerthnerová.

Zájemci si mohou projektovou dokumentaci v klidu prohlédnout na webu - viz https://zakazky.muhb.cz/contract_display_68.html, v podokně zadávací dokumentace.

Projekt „Revitalizace významné sídelní zeleně v lokalitách 1 -4 spolufinancují z velké části zdroje Evropské unie a skončí v létě letošního roku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: muhb.cz

Michal Kortyš byl položen dotaz

Nevymlouváte se jen?

Dobrý den, pane Kortyši. Tvrdíte, jak pracujete v terénu, a proto se tak málo účastníte schůzí senátu. Proč ale už odmítáte sdělit, co v tom terénu děláte? Není to jen výmluva? Protože jestli se senát schází jen tak málo, tak proč si ten jeden až dva dny v měsíci neuděláte na schůzi čas, když je to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na Václavských skalách vznikla zajištěná lezecká cesta

19:06 Písek: Na Václavských skalách vznikla zajištěná lezecká cesta

Na Václavských skalách v Písku vznikla zajištěná lezecká cesta, takzvaná ferrata. Zájemcům nabídne d…