České Budějovice: Město nabídne komfortní parkování pro řidiče z centra

31.08.2024 16:09 | Tisková zpráva

Od pondělí 2. září bude spuštěno ve zkušebním režimu volné parkování rezidentů a abonentů z oblasti A (centrum města) v novém parkovacím domě Stromovka.

České Budějovice: Město nabídne komfortní parkování pro řidiče z centra
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Týká se to všech řidičů z této oblasti, kteří mají na své registrační značky dlouhodobě zaplacené parkovací stání. Během roku je v centru a v jeho okolí hodně akcí, některé přímo na náměstí Přemysla Otakara II., a ty si vyžadují uzavírky. Totéž platí o realizovaných stavebních pracích v této lokalitě. Proto jsme hledali cestu, jak řidičům pohodlné parkování v docházkové vzdálenosti umožnit. Po odstranění všech technických překážek a věřte, že jich rozhodně nebylo málo, se nám záměr podařil a doufám, že to lidé ocení. S tímto systémem je dobrá zkušenost na záchytném parkovišti Jírovcova, kde mohou parkovat rezidenti a abonenti z přilehlých oblastí C a G,“ říká náměstek primátorky Lubomír Bureš.

Bezplatné a neomezené parkování bude ve všech patrech parkovacího domu nejprve fungovat ve zkušebním režimu do konce roku. „Poté vše vyhodnotíme. Věřím, že se ukáže velký zájem a my budeme v nastaveném módu pokračovat,“ dodává Lubomír Bureš.

„Od začátku chceme, aby se dům Stromovka využíval co nejvíce. Poptávku po parkovacích místech vnímáme nejen od návštěvníků města, ale i od našich občanů. A pokud můžeme Budějčákům usnadnit život, tak to rádi uděláme,“ doplnil 1. náměstek primátorky Petr Maroš.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín bude mít nové centrální hřiště pro malé děti

22:05 Zlín bude mít nové centrální hřiště pro malé děti

Město Zlín bude mít už v roce 2026 své první centrální hřiště pro děti od 2 do 12 let. Nový Sportovn…