České Budějovice: Město zadalo monitoring populace holubů

18.02.2015 9:12 | Zprávy

Město zadalo monitoring populace holubů na základě stížností občanů, kteří poukazovali především na permanentní poškozování jejich nemovitého majetku.

České Budějovice: Město zadalo monitoring populace holubů
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Chceme znát aktuální stav výskytu holubů na území města a případná doporučující opatření k regulaci holubí populace a minimalizaci zdravotních rizik i škod na majetku," shrnuje náměstek primátora Ivo Moravec a dále upřesňuje, že tříměsíční sledování pohybu ptáků provádějí pracovníci specializované firmy od ledna do března 2015.

„Je nezpochybnitelné, že holubi a jejich synantropizace, což je přizpůsobování se prostředí, které vytvořil člověk, způsobuje potíže, na jejichž konci bývají trvale poškozeny nejen historicky cenné objekty, ale i další stavby. Na druhou stranu je třeba si položit otázku, jestli vlastníci nemovitostí skutečně udělali vše, aby byl jejich majetek řádně zabezpečen proti nasedání a hnízdění holubů," přemítá náměstek. S výsledky monitoringu bude veřejnost seznámena neprodleně po jeho ukončení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Michal Šmarda byl položen dotaz

Sociální služby?

Dobrý večer, pane Šmarda, dnes jsem četla článek, které vyšel na PL o předvolební kampani Sociální Demokracie, která se zaobírá situací v sociálních službách. Chci se Vás na něco zeptat. V době L, kdy byla na MPSV p. Maláčová, nebyla situace dobrá, tím chci říci, ač Vy osobně jste nebyl ve vládě ani...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Koupaliště Flošna prodlužuje otevírací dobu

16:09 Hradec Králové: Koupaliště Flošna prodlužuje otevírací dobu

S příchodem letních dnů se prodlužuje otevírací doba na venkovním koupališti Flošna. První prodlouže…