České Budějovice: Most v ulici Karla IV. uzavře oprava

05.07.2021 9:44 | Zprávy

Most v ulici Karla IV. byl postaven v roce 1970 a po 51 letech je ve stavu, kdy je jeho oprava více než nutná.

České Budějovice: Most v ulici Karla IV. uzavře oprava
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„K těm zásadnějším závadám patří například výluhy na úložných prazích, stopy po průsacích vody ve spárách mezi nosníky, hloubkově degradovaný beton, korodující betonářská výztuž nosníků, porušený kryt vozovky i chodníku, místy nulová krycí vrstva výztuže, horizontální posun mezi římsou a nábřežní zdí, porušená izolace i korozí oslabené zábradlí,“ jmenuje viditelné nedostatky náměstek primátora Ivo Moravec.

A jak bude obnovený most vypadat? „Nejprve se musí odstranit mostní svršek a vybavení. Na nosníky bude vybetonován nový spádový beton jako podklad pod izolaci, římsy budou monolitické, záchytný systém dostane ocelové kované zábradlí se svislou výplní, vozovka bude živičná, chodníky z kamenných desek nebo s kamennou mozaikovou dlažbou a obrubníkem, spodní stavba a nosníky budou očištěny a sanovány,“ popisuje náměstek a upozorňuje, že si oprava vyžádá celkovou uzavírku.

Řidiči pojedou objízdnou trasou ulicí Jirsíkova, Kněžská, Karla IV., Dr. Stejskala a Široká. Zhotovitelem je společnost K-Building CB a.s. a město za obnovený most zaplatí 4 120 123 korun bez DPH.

„Práce začnou s největší pravděpodobností 19. července 2021 a potrvají do 120 dnů od předání stavby. V této souvislosti si dovoluji požádat nejen řidiče, ale i chodce o pochopení a trpělivost,“ dodává náměstek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Šmírování

Četl jsem o návrhu evropské komise, kterým chce zavést plošné šmírování lidí a kontrolovat jejich osobní komunikaci. To jako vážně? Nemyslíte, že to už je hodně přes čáru? Co nějaká ochrana soukromí? A jak moc je reálné, že tento návrh komise projde? Bude se o něm nějak hlasovat? A jestli ano, jak s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Město bude investovat do další etapy revitalizace areálu na Radouči

19:27 Mladá Boleslav: Město bude investovat do další etapy revitalizace areálu na Radouči

Mladá Boleslav bude letos investovat do další etapy rekultivace volnočasového areálu se skateparkem …