Hradeckým sportovcům chce město dát peníze z loterií i letos

15.02.2015 12:15 | Zprávy

Šest milionů a šest set tisíc korun hodlá město dát královéhradeckým sportovním organizacím, a to nad rámec standardních grantových prostředků. Jde o peníze, které městu plynou z výherních automatů a loterií. Jednotlivým organizacím budou finanční prostředky přiděleny prostřednictvím Královéhradecké unie sportu. S návrhem souhlasili radní města a konečné slovo bude na zastupitelích poslední úterý v měsíci únoru.

Hradeckým sportovcům chce město dát peníze z loterií i letos
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Jedná se jako tradičně o část příjmů města z výherních automatů a loterií, které bychom opět rádi rozdělili mezi sportovní organizace provozující činnost na území našeho města, “ říká náměstek primátora s gescí za sportovní oblast Milan Jaroš.

Královéhradecká unie sportu přerozdělí mezi koncové příjemce tedy i letos částku 6,6 mil. Kč, přičemž jí bude za administraci výplat náležet jedno procento z této částky. S návrhem vyslovila souhlas také nově složená sportovní komise, která se shodla, že mezi příjemci výše uvedených příspěvků nebudou akciové společnosti města.

„Na peníze dosáhne organizace, která splní předem stanovené podmínky, přičemž konkrétní částky se budou řídit předem stanoveným klíčem v podobě číselného koeficientu. Jedná se o vstřícné gesto, kterým chce město v tomto případě pomoci zejména menším klubům a sportovním organizacím. Ty se také věnují sportujícím dětem a veřejnosti,“ vysvětluje předkladatel návrhu do zastupitelstva Milan Jaroš.

Výzva k podání žádosti bude po schválení zastupitelstvem k dispozici na webových stránkách města i na stránkách unie, a to včetně podrobných pravidel, podmínek a klíče.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

vyšetřovací komise

Dobrý den, vím, že ANO bylo pro vznik vyšetřovací komise od začátku. Teď se vám povedlo, ale nemyslíte, že je to už dost pozdě a hlavně já moc nechápu, k čemu vlastně taková komise je? Myslíte, že něco vyšetří kromě toho, co už víme, a to, že postup policie nebyl tak bezchybný, jak celou dobu tvrdil...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na Václavských skalách vznikla zajištěná lezecká cesta

19:06 Písek: Na Václavských skalách vznikla zajištěná lezecká cesta

Na Václavských skalách v Písku vznikla zajištěná lezecká cesta, takzvaná ferrata. Zájemcům nabídne d…