Jihlava: Průběžné informace o zimní údržbě místních komunikací

18.02.2015 7:28 | Zprávy

SLUŽBY MĚSTA JIHLAVY zahájily zimní údržbu ve městě Jihlava od 1. 11. 2014 na základě objednávky Magistrátu města Jihlavy. Ukončení zimní údržby je stanoveno na 31. 3. 2015.

Jihlava: Průběžné informace o zimní údržbě místních komunikací
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zimní údržba spočívá v zajištění sjízdnosti a schůdnosti místních komunikací. Obecně provádění zimní údržby vychází ze zákona o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších nařízení a vyhlášky Statutárního města Jihlavy.

V zimním období se intenzivně sleduje vývoj počasí a je zřízen dispečink údržby místních komunikací. Jeho činnost je zajištěna nepřetržitě 24 hodin denně.

K posypu používají SMJ písek nebo kamennou drť. Je zakázáno používat popel, škváru, domovní odpad a jiné hmoty znečišťující komunikace nebo ovzduší.

Zimní údržbu zajišťujeme na základě smlouvy a objednávky. Údržba místních komunikací je rozdělena do IV. tříd a to podle schváleného pořadí důležitosti.

SMJ udržují zhruba na 500 km místních komunikací a to včetně chodníků. Pracovníci SMJ také zajišťují ruční čištění schodišť, přechodů pro chodce a ostatních ploch. V těchto dnech, kdy venku panuje spíše jarní počasí, tak naši pracovníci zajištují úklid města a drobné opravy na místních komunikacích a chodnících.

SMJ zatím použily na zimní údržbu a posyp místních komunikací 74 000 litrů solanky, 555 tun soli, 215 tun písku a 251 tun drti.

Dále je rozmístěno po Jihlavě 130 kusů plastových kontejnerů k uskladnění posypového materiálu na ruční posyp.  

Materiál na posyp se doplňuje průběžně a to během období zimní údržby. Posypový materiál je uložen na ulici Telečská v autoparku Pístov. Nejvíce posypového materiálů se použilo v měsíci lednu a nejméně naopak v listopadu.

Zimní údržba komunikací a chodníků zatím vyšla na 4 332 938 korun.

Město Jihlava vyčlenilo na zimní údržbu místních komunikací 14 000 000 korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Koupaliště Flošna prodlužuje otevírací dobu

16:09 Hradec Králové: Koupaliště Flošna prodlužuje otevírací dobu

S příchodem letních dnů se prodlužuje otevírací doba na venkovním koupališti Flošna. První prodlouže…