Karlovy Vary: Magistrát poctil návštěvou bronzový olympionik

24.08.2024 20:31 | Tisková zpráva

Martin Rubeš, majitel senzační bronzové olympijské medaile, kterou s družstvem šermířů vybojoval pro Českou republiku, se cenným kovem a dojmy z Paříže pochlubil primátorce města Andree Pfeffer Ferklové. Start pod pěti kruhy byl pro karlovarského sportovce prozatímním vrcholem kariéry. Jak prozradil, jen vybojovat si účast na olympiádě je v šermu velmi těžké. Kromě výkonnosti totiž velkou roli hrají i přísné kvóty.

Karlovy Vary: Magistrát poctil návštěvou bronzový olympionik
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Martin Rubeš se šermu věnuje od svých sedmi let a pokračuje tak ve stopách svého otce, který se rovněž svého času vypracoval do reprezentačního výběru republiky. Svůj úspěch a bronzovou medaili chce využít k propagaci svého sportu a k nalákání dětí do šermírny. Bude hostem Festivalu sportu, který se uskuteční v sobotu 31. srpna v areálu KV Areny a s primátorkou města hovořili také o jeho možném zapojení do projektu Trenéři do škol. Společně diskutovali také o podpoře města  a možné pomoci s obnovou podlahy v šermírně na Růžovém vrchu, která je domovskou scénou karlovarských šermířů. Kromě bronzové medaile předvedl primátorce města také kompletní výstroj šermíře a věnoval jí mimo jiné i kord. Potěšil ji rovněž svým vztahem k městu a silným patriotismem. Přestože studuje ekonomii v Praze a částečně tam také trénuje s reprezentací, Karlovy Vary jsou po sportovní i soukromé stránce jeho srdeční záležitostí a plánuje zde žít i nadále.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Obytný blok Nové Lauby byl dostavěn v historickém centru

22:09 Ostrava: Obytný blok Nové Lauby byl dostavěn v historickém centru

Atraktivní místo k novému bydlení nabízí obytný blok Nové Lauby, který byl dokončen v historickém ce…