Plzeň: Kanadská houslistka Catherine Manoukian zahájí Smetanovské dny

16.02.2015 9:53 | Zprávy

Koncert D dur pro housle a orchestr Johanesse Brahmse, který patří ke klenotům romantického houslového repertoáru, zahájí 35. ročník festivalu Smetanovské dny. Návštěvníci si jej vyslechnou v pondělí 2. března od 19 hodin v Měšťanské besedě v podání kanadské houslistky Catherine Manoukian a Staatskapelle Weimar pod vedením dirigenta Stefana Solyoma. Druhou skladbou večera bude Symfonie G dur, která zaujímá důležité místo v impozantním souhrnu devíti symfonií Antonína Dvořáka.

Plzeň: Kanadská houslistka Catherine Manoukian zahájí Smetanovské dny
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Staatskapelle Weimar založená roku 1491 patří k nejtradičnějším hudebním tělesům světa, s jehož jménem je spojena řada věhlasných hudebníků a děl. Od počátku sezony 2009/2010 stojí v čele Deutsches Nationaltheater a Staatskapelle Weimar, jediného orchestru spolkové země Durynsko řazeného podle německé klasifikace do kategorie A, švédský dirigent Stefan Solyom v pozici šéfdirigenta.

Hlavní hudební část nabídne v průběhu měsíce března kromě klasické také populární hudbu a poprvé i loutkové představení. Festivalové publikum se rovněž může těšit na nové prostory, ve kterých se odehrají některá vystoupení, a to Starou synagogu a kapli v Husově ulici.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na Václavských skalách vznikla zajištěná lezecká cesta

19:06 Písek: Na Václavských skalách vznikla zajištěná lezecká cesta

Na Václavských skalách v Písku vznikla zajištěná lezecká cesta, takzvaná ferrata. Zájemcům nabídne d…