Pohár pro hokejové mistry světa 2015 je ode dneška k vidění ve foyer Nové radnice na Mariánském náměstí

18.02.2015 11:23 | Zprávy

Ve foyer Nové radnice Magistrátu hl. m. Prahy na Mariánském náměstí je ode dneška vystaven pohár určený vítězům 79. mistrovství světa v ledním hokeji 2015. Lidé si ho mohou přijít prohlédnout ve všedních dnech od 10.00 do 17.00 až do 3. března.

Pohár pro hokejové mistry světa 2015 je ode dneška k vidění ve foyer Nové radnice na Mariánském náměstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Od člena Řídícího výboru MS Mezinárodní hokejové federace (IIHF) Hannese Ederera, generálního sekretáře Českého svazu ledního hokeje a vice prezidenta Organizačního výboru MS Martina Urbana a generální sekretářky Organizačního výboru MS Markéty Štěrbové pohár dnes převzala pražská primátorka Adriana Krnáčová.

„Jedná se o výjimečnou sportovní událost, a proto bych chtěla pozvat veřejnost, aby si přišla prohlédnout trofej, kterou vítězové turnaje zvednou nad hlavu. Pevně doufám, že to budou reprezentanti České republiky,“ uvedla primátorka.

„Také si přeji, aby se stal hokejový šampionát v Praze důstojnou prezentací hlavního města v zahraničí a vzbudil zájem i u dětí a mládeže o sportování nejen v hokeji, ale i v jiných sportovních odvětvích. Všem fanouškům pak přeji skvělou podívanou,“ doplnila radní Hana Nováková.

79. mistrovství světa v ledním hokeji pořádá Česká republika, turnaj se bude konat od 1. do 17 května v Praze a Ostravě. Na pořádání turnaje se podílí i Hlavní město Praha.

Pohár pro vítěze šampionátu je umístěn ve foyer Nové radnice, Mariánské nám. 2, Praha 1. O jeho bezpečnost se stará hlídka strážníků Městské policie hl. m. Prahy.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Michal Šmarda byl položen dotaz

Sociální služby?

Dobrý večer, pane Šmarda, dnes jsem četla článek, které vyšel na PL o předvolební kampani Sociální Demokracie, která se zaobírá situací v sociálních službách. Chci se Vás na něco zeptat. V době L, kdy byla na MPSV p. Maláčová, nebyla situace dobrá, tím chci říci, ač Vy osobně jste nebyl ve vládě ani...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Koupaliště Flošna prodlužuje otevírací dobu

16:09 Hradec Králové: Koupaliště Flošna prodlužuje otevírací dobu

S příchodem letních dnů se prodlužuje otevírací doba na venkovním koupališti Flošna. První prodlouže…