Svitavy: Cenu města za rok 2014 obdržel pedagog Mgr. Jaroslav Vávra

18.02.2015 17:09 | Zprávy

V rámci 7. Plesu města Semily byla v Kulturním centru GOLF v sobotu 14.2.2015 slavnostně předána prestižní Cena města za rok 2014. Obdržel ji z rukou starostky města Ing. arch. Věry Blažkové pedagog Mgr. Jaroslav Vávra, jehož jméno je také spjato s nejednou kulturní akcí ve městě a nejbližším okolí.

Svitavy: Cenu města za rok 2014 obdržel pedagog  Mgr. Jaroslav Vávra
Foto: svitavy.cz
Popisek: Svitavy

Mgr. Jaroslav Vávra se stal již 11. oceněnou semilskou osobností a rozšířil tak okruh těch, kteří byli vyznamenáni za mimořádný přínos pro město Semily, vzpomeňme z minulých let  např. Jiřího Kurfiřta, MUDr. Georgiose Karadzose, PhDr. Ivo Navrátila, Miroslavu Vrbenskou, olympionika Lukáše Melicha, Ing. Bohumila Picka  a další.

Mgr. Jaroslav Vávra se narodil v Semilech, dětství prožil v nedaleké Lomnici nad Popelkou, ale do Semil se vzápětí vrátil a našel zde druhý domov. Celý život je tělem i duší kantorem, učil v několika školách a dvě z nich dokonce dokázal kvalitně vést ve funkci ředitele, ostatně ZŠ v Benešově u Semil vede zdárně doposud.  K jeho dalším pedagogickým úspěchům patří zásadní podíl na integraci tělesně postižených žáků do běžné školy, úspěchy dětí v recitačních soutěžích a olympiádách z českého jazyka a mnoho dalších, za které byl také v roce 2010 Libereckým krajem zvláště oceněn.  Mimořádně aktivní a úspěšný je pan ředitel Vávra i mimo školu, věnuje se zpěvu, dramaturgii, skladatelské a publikační činnosti nebo i moderování. Nesmíme zapomenout také na Pěvecký spolek Jizeran, kde krom členství působí jako dramaturg. Stejnou funkci včetně manažera a organizátora zastává u přehlídek Spálovské babí léto nebo Libštátské pozdní léto. Zbývající čas, kterého je pramálo, věnuje ještě mnoha dalším veřejným a kulturně-společenských činnostem, vzpomeňme svého času třeba funkci městského zastupitele, člena rady města, předsedy kulturní komise, kronikáře atd.

O Ceně města

Cena města Semily je svébytným projevem díku města žijícímu občanovi, spolku nebo jiné organizaci za činnost ve prospěch města nejen v daném kalendářním roce, ale i za celoživotní úsilí.

V žebříčku ocenění se nachází mezi čestným uznáním a titulem Čestný občan města. Ačkoli jde o cenu symbolickou, která není svázána s finanční odměnou, je stále cenou uznávanou a prestižní.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svitavy.cz

Martin Exner byl položen dotaz

zásah na FF UK

Dobrý den, souhlasím s vámi, že po bitvě je každý generál, na druhou stranu, když bude třeba ministr a policie tvrdit, jak bylo vše v pořádku, tak to je přeci výsměch, když se ví, že to tak úplně nebylo. A pokud si chybu nepřiznáte, jak se z ní chcete poučit? Mně je částečně těch zasahujících i líto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Koupaliště Flošna prodlužuje otevírací dobu

16:09 Hradec Králové: Koupaliště Flošna prodlužuje otevírací dobu

S příchodem letních dnů se prodlužuje otevírací doba na venkovním koupališti Flošna. První prodlouže…