Třebíč: Podchod pod Sucheniovou ulicí dostal novou výtvarnou podobu

31.08.2024 22:05 | Tisková zpráva

Ve středu 28. srpna byla dokončena výmalba podchodu pro pěší a cyklisty pod Sucheniovou ulicí, který byl vybudován v roce 2019. O výtvarné návrhy se postarali žáci třebíčských základních a středních škol, samotnou výmalbu provedl Zdeněk Kučera, známý jako Kučis.

Třebíč: Podchod pod Sucheniovou ulicí dostal novou výtvarnou podobu
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Město tento výtvarný počin financovalo z participativního rozpočtu. Projekt do participativního rozpočtu podalo Zastupitelstvo mladých města Třebíče, předkladatelem byl předseda zastupitelstva Luboš Oborný.

„Přínosem projektu je zkrášlení frekventovaného podchodu. Lidem, kteří podchodem procházejí, dodá špetku optimismu,“ uvedl Luboš Oborný. Ten podal návrh projektu 3. dubna letošního roku. Koncem dubna se sešla hodnotící komise, jejíž členkou byla radní a ředitelka ZUŠ Eva Vaňková. Komise návrh doporučila městu k realizaci.

Za výmalbu podchodu město zaplatilo 108 tisíc korun. Podchod pod Sucheniovou ulicí je součástí trasy cyklostezky Jihlava – Třebíč – Raabs.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín bude mít nové centrální hřiště pro malé děti

22:05 Zlín bude mít nové centrální hřiště pro malé děti

Město Zlín bude mít už v roce 2026 své první centrální hřiště pro děti od 2 do 12 let. Nový Sportovn…