V rámci Zdravého Znojma čeká město další veřejná projednávání i další aktivity

18.02.2015 15:00 | Zprávy

Projekt Zdravého Znojma a uplatňování místní Agendy 21 pokračuje i v letošním roce.

V rámci Zdravého Znojma čeká město další veřejná projednávání i další aktivity
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Vstup Znojma do Národní sítě Zdravých měst na podzim roku 2013 a následné uplatňování místní Agendy 21 znamená pro znojemskou radnici započetí nové éry. A jsem velice rád, že jako starosta můžu být u toho. Trvale udržitelný rozvoj a participace občanů na rozvoji našeho krásného města je něco, co by měl podporovat každý starosta,“ říká starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

„V loňském roce jsme ve Znojmě nastartovali několik důležitých projektů, kdy jsme do dění ve městě zapojovali širokou veřejnost. Jsme sice v začátcích, ale já věřím, že pokud budeme zdárně pokračovat, bude naše aktivita směrem k větší otevřenosti, transparentnosti a spolupráci vítána a že se s projektem Znojmo – Zdravé město ztotožní postupně většina Znojmáků,“ dodává starosta Gabrhel.

V letošním roce město a jeho občany čekají další veřejná projednávání i další aktivity na podporu trvale udržitelného rozvoje. Na jaro a období před létem jsou v plánu dvě veřejná projednávání, která se nestihla v minulém roce – veřejné projednávání k projektu Revitalizace vnitrobloku ulic Dukelských bojovníků a Sokolovská ve Znojmě a k projektu Úprava lokality na Káře. Na jaře proběhne také veřejné projednání připravovaného strategického plánu.

Konat se budou také osvětové kampaně ke Dni Země a ke Dnům zdraví či akce v rámci projektu Znojmo – město zeleně – rodina Okurkova, který se zaměřuje na odpady, čistotu a zeleň ve městě. V plánu je i každoroční Fórum zdravého města, které se bude letos konat až na podzim.

„O všech veřejných projednáních i akcích budeme občany různými způsoby informovat včas prostřednictvím několika informačních kanálů. Pozvánky a informace naleznou jednak v radničních Znojemských LISTECH či na plakátovacích plochách, jednak na webových a facebookových stránkách města,“ uzavírá starosta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Martin Exner byl položen dotaz

zásah na FF UK

Dobrý den, souhlasím s vámi, že po bitvě je každý generál, na druhou stranu, když bude třeba ministr a policie tvrdit, jak bylo vše v pořádku, tak to je přeci výsměch, když se ví, že to tak úplně nebylo. A pokud si chybu nepřiznáte, jak se z ní chcete poučit? Mně je částečně těch zasahujících i líto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Koupaliště Flošna prodlužuje otevírací dobu

16:09 Hradec Králové: Koupaliště Flošna prodlužuje otevírací dobu

S příchodem letních dnů se prodlužuje otevírací doba na venkovním koupališti Flošna. První prodlouže…