Brno uvítalo hosta z Estonska. Další setkání se plánuje

15.02.2015 20:16 | Zprávy

Primátor města Brna Petr Vokřál přijal ve středu 11. února velvyslance Estonské republiky v ČR J. E. Stena Schwedeho, který působí v této funkci od roku 2014. Oficiálního přijetí se zúčastnili také honorární konzul Estonské republiky v ČR Vladimír Bulinský a člen Rady města Brna Jiří Ulip.

Brno uvítalo hosta z Estonska. Další setkání se plánuje
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Hlavním tématem bylo používání tzv. identifikační karty pro občany města Tallinnu, která kromě dalších pozitiv umožňuje zvýhodněné služby v městské hromadné dopravě.  Dalším tématem byla oblast kultury, výměna projektů fotovýstav, vzájemné pořádání koncertů a oboustranná prezentace měst.

V této souvislosti připravuje vedení města Brna návštěvu Tallinnu s cílem poznat fungování zdejší samosprávy včetně výše zmíněné problematiky, a to také vzhledem k tomu, že Estonsko je v rámci EU pozitivně hodnoceno v oblasti e-governmentu.

Estonsko je členem Evropské unie (od roku 2004) a Světové obchodní organizace (WTO, od roku 1999). V roce 2004 byla vyhotovena estonská podoba eura, jehož zavedení se původně plánovalo na 1. leden 2007. I přes těžký dopad současné hospodářské krize dosáhla estonská vláda masivními škrty splnění všech maastrichtských kritérií a díky tomu Estonsko přijalo euro k počátku roku 2011.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

vyšetřovací komise

Dobrý den, vím, že ANO bylo pro vznik vyšetřovací komise od začátku. Teď se vám povedlo, ale nemyslíte, že je to už dost pozdě a hlavně já moc nechápu, k čemu vlastně taková komise je? Myslíte, že něco vyšetří kromě toho, co už víme, a to, že postup policie nebyl tak bezchybný, jak celou dobu tvrdil...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na Václavských skalách vznikla zajištěná lezecká cesta

19:06 Písek: Na Václavských skalách vznikla zajištěná lezecká cesta

Na Václavských skalách v Písku vznikla zajištěná lezecká cesta, takzvaná ferrata. Zájemcům nabídne d…