Česká Lípa: Rada města schválila pravidla pro udělování záštit starostky

18.02.2015 10:41 | Zprávy

Celkem čtyři podmínky jsou nově stanoveny pro všechny, kteří budou žádat o udělení záštity starostky města Česká Lípa Romany Žatecké. Pravidla pro jejich udělování schválili českolipští radní na svém únorovém zasedání. Jedním ze základních předpokladů pro udělení záštity bude důstojná reprezentace města Česká Lípa na dané akci.

Česká Lípa: Rada města schválila pravidla pro udělování záštit starostky
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Záštitu starostka města udělí akcím nadregionálního významu nebo důležitým a obzvlášť prospěšným kulturním, společenským, sportovním či vzdělávacím akcím. Termín odeslání písemné žádosti o záštitu na sekretariát starostky je stanoven na dobu minimálně tři měsíce před dnem konání akce. Zásady dále stanovují, že v případě udělení záštity bude nutné tuto skutečnost uvádět na všech materiálech souvisejících s akcí a prezentovat záštitu v médiích a na samotné akci. Logo města by se pak mělo objevit na propagačních materiálech k události, a to na odpovídajícím místě a v patřičné velikosti.

Pořadatelům akcí, kteří budou žádat o záštitu města, se doporučuje v žádosti uvést maximum informací o dané akci, popsat představu pořadatelů o tom, jak by měla záštita vypadat a kde všude budou udělenou záštitu starostky prezentovat. Po skončení akce je pak organizátor povinen na sekretariát starostky doložit, že záštitu skutečně viditelně a důstojně prezentoval.

„Udělení záštity starostky je výjimečná pocta, kterou by neměla získat každá akce pořádaná ve městě, ale pouze ty nejvýznamnější. V minulosti na radnici neexistovala žádná pravidla pro udělování záštit starostky. V současnosti schválené zásady nyní proces rozhodování objektivizují a zprůhledňují,“ uvedla starostka České Lípy Romana Žatecká.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mucl.cz

Michal Šmarda byl položen dotaz

Sociální služby?

Dobrý večer, pane Šmarda, dnes jsem četla článek, které vyšel na PL o předvolební kampani Sociální Demokracie, která se zaobírá situací v sociálních službách. Chci se Vás na něco zeptat. V době L, kdy byla na MPSV p. Maláčová, nebyla situace dobrá, tím chci říci, ač Vy osobně jste nebyl ve vládě ani...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Koupaliště Flošna prodlužuje otevírací dobu

16:09 Hradec Králové: Koupaliště Flošna prodlužuje otevírací dobu

S příchodem letních dnů se prodlužuje otevírací doba na venkovním koupališti Flošna. První prodlouže…