Varnsdorf: Geoportál nově nabízí mapu ochrany přírody

03.09.2024 13:44 | Tisková zpráva

Na Geoportálu města je nově přístupná mapa Ochrana přírody. Uživatelé v ní najdou všechna vyhlášená chráněná území, památné stromy či registrované významné krajinné prvky ve správní oblasti města Varnsdorf.

Varnsdorf: Geoportál nově nabízí mapu ochrany přírody
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Po rozkliknutí pak získáte podrobnou informaci o každém objektu včetně odkazu na příslušné ustanovení zákona. V poznámce je uvedeno, na koho se obrátit, pokud byste potřebovali do zvoleného objektu zasáhnout (například stavbou).

V menu u pravého okraje obrazovky lze nastavit, které druhy objektů budou zobrazeny (třetí ikona shora). Můžete si tak zobrazit i velkoplošná chráněná území (CHKO a národní parky) nebo území Natury 2000 (Ptačí oblasti a evropsky významné lokality). Kromě zájemců o ochranu přírody ocení pohled do této mapy také projektanti, kteří si potřebují ověřit, zda jimi projektovaný záměr není v kolizi s ochranou přírody.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň spouští městské fotovoltaické elektrárny, ročně chce ušetřit až patnáct milionů

16:09 Plzeň spouští městské fotovoltaické elektrárny, ročně chce ušetřit až patnáct milionů

Čtyři nové fotovoltaické elektrárny (FVE) na střechy svých objektů nechalo v srpnu instalovat město …