Znojmo: Bezpečnost ve městě brzy zvýší mobilní kamerové body v ulicích

28.08.2024 10:23 | Tisková zpráva

Všichni si přejeme žít v bezpečném městě. Vedení města Znojma proto přichází s dalším inovativním krokem ke zvýšení bezpečnosti. Ve spolupráci s Městskou policií Znojmo budou pořízeny mobilní kamerové body, které poskytnou okamžitou podporu tam, kde je to nejvíce potřeba. Nákup a instalace těchto kamer je plánována na začátek září.

Znojmo: Bezpečnost ve městě brzy zvýší mobilní kamerové body v ulicích
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Objednání mobilních kamer je administrativně méně náročné. Navíc jejich instalace není tak složitá, jako tomu je u statických kamerových bodů. Toto řešení nabídne městu maximální flexibilitu, jelikož kamery lze přemístit podle aktuální bezpečnostní situace,“ vysvětluje tuto volbu starosta Znojma František Koudela.

Kamerové body budou v první etapě umístěny na Žižkově náměstí, vlakovém nádraží pod lávkou, kde vznikne nové parkoviště, v Dolním parku, parku Kolonka, parčíku ve vnitrobloku na ulici 17. listopadu, Hradní ulici, na prostranství u Rotundy sv. Kateřiny a na Káře.

„Tyto lokality byly vybrány v kooperaci s Městskou policií Znojmo. Jde o problémová místa, kde v současné době nemám stacionární (pevné) kamerové body nebo kde potřebujeme zvýšit dohled nad městským majetkem. Jako koalice opakovaně zdůrazňujeme, že otázka bezpečnosti je pro nás klíčovou prioritou. Jsem proto rád, že se nám rychle daří plnit jednotlivé kroky k jejímu posílení,“ objasňuje místostarosta Jakub Malačka.

Pokud by ve vybraných lokalitách byly v budoucnu instalovány pevné kamerové body nebo zde již nebylo jejich využití potřeba, budou kamery přesunuty do jiné lokality.

„Mobilní kamery chceme umístit i u problémových kontejnerových stání, například na ulici Rudoleckého, Dolní Česká Pontasievská x Pontasievská a V Jirchářích. Tento krok plánujeme v druhé etapě,“ doplňuje místostarosta Malačka.

Město Znojmo bude i nadále modernizovat a rozšiřovat síť stacionárních kamerových bodů, které jsou v současnosti rozmístěny ve 34 lokalitách (čítající 59 kamer). „Například na Žižkově náměstí plánujeme v budoucnu instalovat pevnou kameru. Mobilní kameru pak budeme moci přemístit do jiné lokality,“ upřesňuje závěrem starosta Koudela.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Další městská budova je opravena, zrekonstruovali jsme domov pro seniory

22:09 Frýdek-Místek: Další městská budova je opravena, zrekonstruovali jsme domov pro seniory

Senioři ve Frýdku-Místku se dočkají vysokého komfortu v nově zrekonstruované budově. Objekt z roku 1…