Pelhřimov: Vzorový mobiliář je před poštou a na Karlově náměstí

27.08.2024 10:23 | Tisková zpráva

V minulých dnech se obyvatelé Pelhřimova mohli poprvé setkat s novým vzorovým městským mobiliářem, který byl umístěn před budovou České pošty a na Karlově náměstí.

Pelhřimov: Vzorový mobiliář je před poštou a na Karlově náměstí
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Tento mobiliář zahrnuje lavičky, křesílka a odpadkové koše, které jsou esteticky a kvalitně zpracované. Návštěvníci si mohou na těchto nových prvcích městského mobiliáře odpočinout, posedět a přečíst si knihu, a zároveň se mohou zapojit do hodnocení.

Město Pelhřimov totiž připravuje veřejnou diskuzi o novém mobiliáři. V rámci pocitové mapy, která bude součástí Minijarmarku konaného 14. září, se občané budou moci vyjádřit ke kvalitě a funkčnosti vzorového mobiliáře. Tentokrát budou hlavními tématy občanská vybavenost, sídelní zeleň a právě městský mobiliář.

Pelhřimovská radnice si klade za cíl sjednotit prvky městského mobiliáře po celém městě a jeho okolí. V současné době existuje v různých částech města mobiliář různého typu a stáří, což vytváří nejednotný dojem. Některé prvky již dosluhují a jejich výměna je nevyhnutelná.

Místostarosta Zdeněk Jaroš uvedl, že promyšlený výběr a umístění městského mobiliáře může pozitivně ovlivnit kvalitu veřejného prostoru. „Funkčnost a estetičnost mobiliáře hraje klíčovou roli v tom, jak se lidé ve městě cítí. Právě proto jsme se rozhodli vytvořit jednotný koncept, který napomůže zlepšit kvalitu života v Pelhřimově a přispěje k atraktivnějšímu prostředí pro obyvatele i návštěvníky,“ dodal Jaroš.

Na základě těchto potřeb Město Pelhřimov zpracovalo dokument s názvem „Koncepce městského mobiliáře“. Tento dokument stanovuje pravidla pro výběr, rozmístění a údržbu městského mobiliáře s cílem vytvořit ucelené a kultivované městské prostředí. Koncepce zároveň posílí image města a usnadní práci při výběru mobiliáře v budoucnu. Díky sjednocení stylu a typu mobiliáře bude údržba efektivnější a rychlejší, což přispěje k lepšímu vzhledu veřejných prostranství.

Tento dokument bude projednáván Radou města na její 38. řádné schůzi, kde se rozhodne o jeho definitivní podobě a dalším postupu. Pelhřimovští občané tak mají jedinečnou příležitost zapojit se v rámci pocitové mapy do hodnocení a rozhodování o podobě městského mobiliáře a přispět k vytvoření lepšího prostředí pro všechny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kladno: Město zahájilo revitalizaci náměstí Karla Kindla

19:06 Kladno: Město zahájilo revitalizaci náměstí Karla Kindla

Od pondělí 9. září přibližně do druhé poloviny listopadu proběhnou dvě etapy revitalizace náměstí Ka…