Prostějov: Unikátní prostějovský kočár bude k vidění nejen o hodech

26.08.2024 16:14 | Tisková zpráva

Jednou z lahůdek letošních Hanáckých slavností bude také nově zrestaurovaný kočár pana Václava Obra. Tomu se podařil nádherný počin, kterým je zrestaurování kočáru, nalezeného na statku v Pustiměři u Vyškova.

Prostějov: Unikátní prostějovský kočár bude k vidění nejen o hodech
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Kočár pochází z prostějovské dílny Johanna Weigla a je datovaný do roku 1870. Restaurátorskými pracemi procházel čtyři roky, na jeho úpravách se podílela řada excelentních řemeslníků a finančně pravidelně přispívalo i město Prostějov,“ říká 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

kočár

„Skvělé je, že se nám podařilo domluvit se Zlatou bránou, stejně jako s Muzeem kočárů v Čechách pod Kosířem, aby byl kočár po tři dny vystaven právě ve Zlaté bráně, aby jej lidé měli možnost obdivovat v Prostějově déle, než pouze na hodovou neděli u prostějovského zámku. Od čtvrtka 12. září do soboty 14. září bude tedy k vidění ve Zlaté bráně, v neděli 15. září pak u zámku. Ráda bych pozvala všechny, aby neváhali přijít a podívat se na nádherný historický kočár,“ dodává náměstkyně Sokolová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín a firma Recovera představily nový způsob zpracování gastroodpadu

16:14 Vsetín a firma Recovera představily nový způsob zpracování gastroodpadu

Město Vsetín učinilo další krok v rozvoji nakládání s odpady. V areálu Technických služeb Vsetín pře…